reede, 16. detsember 2016

Uus "pookenuga".

Lõpuks jõudsin  arstiriistade poodi kohale ka. Ikka väga hädasti oli neid skalpelle vaja ja mitte tavalisi, vaid sellised kaasaegsemaid, millel saab terasid vahetada. No mis sa vaene hing teed, kui pookimine meeldib aga pookenugade teritamine tundub sama keeruline nagu kosmoselaeva ehitus. Kaua sa ikka neid tuttavaid meesterahvaid kiusamas käid.

Kogumaksumuseks kujunes  alla kuue euro. Enamuse sellest moodustabki käepide, häbiväärselt vähe maksnuid  lõiketerasid saab vastavalt vajadusele vahetada. Sellest odavamat ja teravamat pookenuga polegi ju võimalik leida. Nüüd tuleks  muidugi mõne apteegi kliendikaart ka ruttu ära vormistada, saab vähemalt plaastreid hulgi ja soodsamalt ostma hakata.Väljamõtlemist vajab vaid tehniline pool,  kas plaasterdada sõrmi  profülaktiliselt või siiski vajadusepõhiselt. :) 
Proua müüja küll küsis, et milleks neid kasutama hakkate aga minu "puid poogin" vastuse peale ei liikunud hämmastaval kombel ainumaski lihas tema näos. Ju on aednikud seal poes  tavapärane klientuur, kahju ainult et minuni see teadmine varem pole jõudnud. 

6 kommentaari:

  1. Parem hilja kui mitte kunagi ja vigastusepõhiseks plaastriks olla parim hall isoleerpael, see mäkaiver :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D Aitäh, nüüd siis ellujäämiseks hoopis ehituspoodi suunduda vaja.

      Kustuta
  2. Mingis poes jäid silma kala fileerimisel kasutatavad nn kaitsekindad- täpne töö ja terav tööriist ju, ehk oleks pookimisel sarnastest abi:), ei lõika selle üliterava riistaga sõrmi maha

    VastaKustuta
  3. Mnjahh, võrreldes professionaalsete pookenugade hinnaga on apteek geniaalne lahendus :)

    VastaKustuta
  4. Skalpell on teatud/tuntud lõikamisvahend igasugustes olukordades, sada korda etem, kui näiteks mingi vaibanuga vms. Kui meditsiin üldse kõrvale jätta, siis sobib nii käsitöötegijatele, nagu aru saada, siis ka aednikele ja arvan, et on veel võimalusi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Käsitöö abivahendina olen ju isegi kasutanud aga näe, samm edasi ei osanud mõelda.

      Kustuta